5 juni 2016
11:00

Sala FF P06 Röd

Referat: Västerås IK P06:1 - Sala FF P06 Röd

Så kom den då äntligen, den första segern i nivå 1 serien! Vi har haft idel jämna matcher men inte dragit längsta strået förrän nu. En härligt solig men lite blåsig söndagsförmiddag på Rocklunda ställdes vi mot Sala FF. Vi väntade oss en tuff match mot ett lag som faktiskt vunnit mot Syrianska denna säsong. Taktiken var att i försvarsspel låta mitt-mitten spela lite mer defensivt och stötta vår tvåbackslinje medan toppforwarden och vänster- och högermittarna bildade en försvarslinje lite högre upp. Redan tidigt visade vi dock att vi ville mer än att bara försvara oss och tog ett bra grepp om matchen. Vi visade att vi både kunde göra uppspel från back längs sidorna och komma till avslut samt att ta hand om långa utsparkar från målvakt och skapa mycket avslut. Första halvlek resulterade i en rad av bra chanser som förtjänade ett bättre öde. Vi agerade också som ett sammansvetsat gäng i försvarsposition även om vi missade markering lite sista 5 minuterna men genom bra insatser av målis klarade vi oss och kunde gå till halvleksvila med 1-0. Sidbyte gjorde att vi spelade andra halvlek i medvind och som vi nu visat i flera matcher var det vi som var starkare i andra och vi spelade mycket bra fotboll på hela plan. Bra målvaktsspel och en backlinje som tillsammans med mitt-mitt skapade ett kompakt försvar som mötte boll tidigt och högt uppe i plan, resulterade i mycket bollinnehav och anfallsspel från vår sida. Efter 2-0 fick vi ytterligare energi och vilja och kontrollerade därefter matchen mot en motståndare som hängde lite med huvudet. Slutresultatet 4-0 var välförtjänt efter mycket bra insatser från alla VIK-spelare!